Haloween Hot Dogs με λουκάνικα Μυκόνου
Υλικά Συνταγής
Για τα Haloween Hot Dogs
4 ψωμάκια Brioche για Hot Dog, κομμένα στη μέση κατά μήκος
40 γρ. καπνιστή μουστάρδα με μέλι
200 γρ. κρεμμύδι, καραμελωμένο
30 γρ. καυτερή σάλτσα ντομάτας με λάχανο
4 Λουκάνικα Μυκόνου
6 γρ. τσίλι κόκκινο, σε λεπτές φέτες
Για την καπνιστή μουστάρδα με μέλι
50 γρ. μουστάρδα
8 γρ. μέλι
6 γρ. Worchestershire sauce
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
800 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
80 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ζάχαρη
70 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι
Για την καυτερή σάλτσα ντομάτας με λάχανο
150 γρ. τομάτες, κομμένες κυδωνάτες
50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
100 γρ. λάχανο άσπρο σε μεγάλα κομμάτια
20 γρ. πιπεριά πράσινη καυτερή, ξεσποριασμένη
20 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
5 γρ. μηλόξιδο
40 γρ. κέτσαπ
1 γρ. αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Για τα Haloween Hot Dogs
Με ένα μαχαίρι κάνουμε κάθετες μικρές τομές στην εσωτερική πλευρά από τα λουκάνικα, μέχρι τη μέση από το πάχος τους.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές, για περίπου 2 λεπτά η κάθε πλευρά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι, σκεπάζουμε κατευθείαν με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να αχνίσουν τα λουκάνικα για 1 λεπτό περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει τοποθετούμε από πάνω ένα σχαράκι και από πάνω τα ψωμάκια του hot dog. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να αχνίσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 1 λεπτό περίπου.
Σκίζουμε τα ψωμάκια από την πάνω πλευρά σας κατά μήκος και προσθέτουμε την καπνιστή μουστάρδα με μέλι στο εσωτερικό τους.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, την καυτερή σάλτσα ντομάτας, το καραμελωμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές τσίλι.
Για την καπνιστή μουστάρδα με μέλι
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους.
Για την καυτερή σάλτσα ντομάτας με λάχανο
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, το λάχανο, την πιπεριά και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε την πιπεριά και κόβουμε το λάχανο σε λεπτές φέτες.
Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάχανο και μπλεντάρουμε σε δυνατή ταχύτητα με μικρές παύσεις, μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά αλλά να παραμείνουν μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.