Ελληνική Paella με κριθαράκι, θαλασσινά και λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης

Ελληνική Paella με κριθαράκι, θαλασσινά και λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης καπνισμένο σε ξύλο οξιάς

Θες να νιώσεις τα ισπανικά vibes να σκάνε στον ουρανίσκο σου;
Η πιο νόστιμη παέγια με ελληνικό “αέρα”, με λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης, κριθαράκι & θαλασσινά! 
 
από τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη!

 

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

100g κρεμμύδι ξερό
70g φινόκιο
1 σκελίδα σκόρδο
70g κόκκινη πιπεριά
25g πελτέ ντομάτας
30g ελαιόλαδο
15g επιπλέον ελαιόλαδο για τα θαλασσινά
2 λουκάνικα με φιστίκι Αιγίνης
200g κριθαράκι
4 γαρίδες Νο 3
2 μεσαία καλαμάρια
15τεμ μύδια
150g λευκό κρασί
600g ζωμό γαρίδας

 

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε σε κύβους το 1 από τα 2 λουκάνικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και την πιπεριά. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο και τσιγαριζουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄ το λουκάνικο. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2΄
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε λίγο να καβουρδιστεί πάνω στη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τον πελτέ της ντομάτας.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
Συμπληρώνουμε τον ζωμό γαρίδας σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας κολλήσει το κριθαράκι (περίπου σα να κάναμε ριζότο). Συνολικά ανάλογα τον τύπο του ζυμαρικού να υπολογίζουμε 12-15΄ μαγείρεμα.
5΄πριν μαγειρευτεί το κριθαράκι παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα σε δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε το 2ο λουκάνικο κομμένο απλά στη μέση, καθώς και τις γαρίδες για 1λ από την κάθε πλευρά
Τα μεταφέρουμε όλα στην κατσαρόλα με το κριθαράκι και προσθέτουμε τα μύδια και το καλαμάρι.
Σβήνουμε τη φωτιά κ αφήνουμε να τραβήξει λίγο τα υγρά του το ζυμαρικό πριν σερβίρουμε

Tip σερβιρίσματος: Παίρνουμε ένα ωραίο βαθύ μπολ και σερβίρουμε το κριθαράκι. Από πάνω γαρνίρουμε με τα θαλασσινά και τα μεγαλύτερα κομμάτια λουκάνικο.

 

Σχετικές Συνταγές