Cavatappi με λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης (κρύα σαλάτα με ζυμαρικά)
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
Ένα πακέτο cavatappi
150 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Φρέσκος βασιλικός
Μία σκελίδα σκόρδο
270 γρ. λουκάνικο με φιστίκι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά. Ώσπου να βράσουν ετοιμάζουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λουκάνικα να ψηθούν. Στο μπολ βάζουμε ντοματίνια ψιλοκομμένα, σκόρδο, αλάτι, βασιλικό, ελιές ελαιόλαδο και γραβιέρα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφού κρυώσει το λουκάνικο, το βάζουμε και αυτό στο μπολ. Σουρώνουμε τα μακαρόνια καλά να φύγει όλο το νερό και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Προαιρετικά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Δε βάζουμε ποτέ τα μακαρόνια κάτω από κρύο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ τα κρύα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα μακαρόνια με τα υλικά. Κόβουμε τη buratta με τα χέρια, προσεκτικά για να μη σπάσει και σερβίρουμε.