Ανοιχτή πίτα με λουκάνικο με ελιά και μανούρι, τοματίνια, κρεμμύδι, τυριά και μυρωδικά
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
1 φύλλο κουρού
2 κουταλιές βούτυρο
2 κρεμμύδια
1 πράσο
250 γραμμάρια τοματίνια
1 συσκευασία λουκάνικα με ελιά και μανούρι Μουτεβελής
150 γραμμάρια pasta & gratinar
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
2 αβγά
80 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, τα τοματίνια στην μέση και τα λουκάνικα με ελιά και μανούρι σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά μέσα, το ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο light.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το πράσο στο μπολ με τα λουκάνικα μαζί με τα τοματίνια, το pasta & gratinar και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, θυμάρι, ρίγανη και μαϊντανό.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Περνάτε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι 24Ø εκ., απλώνετε το φύλλο κουρού, προσθέτετε την γέμιση, διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει, δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.